Srdele u savoru sa Forte Bianco octom

Priprema:
1. Očistite srdele, uklonite glave i ljuske. Posolite ih, uvaljajte u brašno i pržite na zagrijanom ulju dok
ne postanu zlatno smeđe. Izvadite ih i stavite na kuhinjski papir da upije višak masnoće.
2. U drugoj tavi, na maslinovom ulju, zažutite luk narezan na polumjesece. Posolite, dodajte papar u
zrnu, lovor i grančicu ružmarina.
3. U posebnom loncu pripremite "savur". Pomiješajte maslinovo ulje, vinski ocat, vodu, malo svježeg
peršina, narezani limun, malo šećera, grančicu ružmarina, listove lovora i papar u zrnu. Prokuhajte
smjesu.
4. Položite pečene srdele u posudu za mariniranje i prelijte ohlađenim "savurom".
5. Marinirane srdele čuvajte u hladnjaku. Ovako pripremljene mogu potrajati tjedan ili dva.
Poslužite ih kao dio obroka ili kao ukusnu predjelu uz svježe kruh ili salatu. Uživajte!
Sastojci
- 500 g srdela
- 250 g ljubičastog luka
- 0.5 l vinskog octa Forte Bianco
- 1.50 dl maslinovog ulja
- 3 lista lovora
- 1 limun
- 1 grančica ružmarina
- 1 žličica kristalnog šećera
- Peršin, svježi listovi
- Brašno
- Biljno ulje
- Sol
- Papar u zrnu