Bruskete sa cherry rajčicama dinstanim u Forte Nero octu

Priprema:
U tavi zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte cherry rajčice i pržite ih nekoliko minuta dok ne omekšaju.
Dodajte Forte Nero ocat, med, kadulju, majčinu dušicu, ružmarin, sol i papar prema ukusu. Dinstajte sve zajedno još nekoliko minuta dok se rajčice ne karameliziraju i upiju okuse.
Dok se rajčice dinstaju, pripremite baguette. Prepržite kriške baguette u pećnici ili na tiganju dok ne postanu hrskave.
Na svaku krišku baguette nanesite tanak sloj tartufate. Zatim stavite listove matovilca preko tartufate.
Kada su cherry rajčice gotove, stavite ih na vrh svake kriške baguette s tartufatom i matovilcem.
Prije posluživanja, ukrasite svaku bruschettu korom limuna i svježim listićima mente.
Poslužite odmah i uživajte u ovim ukusnim bruschettama sa dinstanim cherry rajčicama u Forte Nero octu.
Sastojci
- 1 šalica cherry rajčica, prepolovljenih
- 3 žlice Forte Nero octa
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 žlica meda
- Svježa kadulja, majčina dušica, ružmarin po ukusu
- Sol i papar po ukusu
- Baguette, narezana na kriške
- Tartufata
- Matovilac
- Kora limuna i svježa menta za posluživanje