Nota Vinegar

A: Momjan, Dragočevac 1,52460 Buje T: +385 916 055 278

Andante

Balzamski ocat

Andante je kompleksan ocat, proizveden od mošta istarskog grožđa čije sazrijevanje traje najmanje 3 godine u malim drvenim bačvama (batterie) koristeći tehnologiju talijanskog „aceto balsamico“ .
Njegova sofisticiranost i bogatstvo okusa čine ga idealnim dodatkom jelima poput sirnih plata, steakova, a svojom slatkoćom lijepo zaokružuje i najsloženija jela.

Forte Bianco

Vinski bijeli ocat

Intenzivan vinski bijeli ocat proizveden od vina Istarske Malvazije. Svojom dubokom aromom i snažnim karakterom, ovaj ocat savršeno upotpunjuje jela poput carpaccio od ribe, jela od tjestenine s umacima od rajčice, riblje specijalitete poput juhe, brodeta te rižota. Intenzivnost ovog octa daje svježinu i trajnost svakom jelu.

Forte Nero

Vinski crni ocat

Forte Nero je intenzivan crveni vinski ocat proizveden od iznimnog istarskog crnog vina. Svojom snažnom notom i dubokim karakterom, ovaj ocat je idealan za upotrebu u mesnim marinadama, toplo hladnim predjelima, umacima za tamno meso ili jela s roštilja. Njegova snaga i kompleksnost pridodaju jelu izražajnost i bogatstvo okusa.

Leggero

Osvježavajući vinski ocat proizveden od vina Istarske Malvazije. Lagani vinski bijeli ocat Leggero nudi osvježavajuću notu istarske Malvazije. Nježan, ali karakteran, ovaj ocat savršen je dodatak salatama, marinadama ili umacima. Njegova svježina naglašava okuse svježeg povrća poput rajčica i krastavaca te se sjajno sljubljuje s laganim jelima poput ribe, salata od morskih plodova ili pilećih jela. Ova delikatna kiselost dodaje profinjenost jelima, stvarajući skladan spoj svježine i okusa.

“Tamara Obrovac je međunarodno priznata pjevačica, skladateljica i tekstopisac poznata po svojoj etnički inspiriranoj suvremenoj jazz glazbi. Ona je kušala naše octe i interpretirala ih u glazbu. Poslušajte i odaberite najbolju notu koja će upotpuniti simfoniju vašeg jela. Leggero? Forte? Andante?”

Priča o NOTI i muzici

Nota je prva istarska kolekcija vinskog octa, inspirirana autohtonom gastronomijom i skladana po načelima fascinantne istarske baštine – sve kako bi osjetila korisnika mogla zaplesati u harmoniji glazbe i okusa. Spravljeni od autohtonih istarskih sorti grožđa, odražavaju karakter i bogatstvo ove regije. Samo ime, Nota, inspirirano je činjenicom da ocat daje završnu notu jelu. Ovisno o jačini, Nota ocat na tržištu se nudi kroz tri okusa: leggero, andante i forte.
Kako bismo korisnicima i prije samog kušanja dočarali jačinu i karakter okusa karakterističnih za istarsko podneblje, etiketu smo kreirali uz pomoć poznate glazbenice Tamare Obrovac koja je čitav život posvetila očuvanju istarske tradicije putem glazbe te skladala glazbu posebno za ove etikete.

Tamara je jedna od najznačajnijih i najsvestranijih ličnosti hrvatske glazbene scene. Njezin etnički nadahnut suvremeni mediteranski jazz pod utjecajem je posebne glazbene i dijalektalne tradicije Istre. Dobitnica je mnogih nacionalnih i svjetskih nagrada, uključujući nominaciju za BBC Radio World music Awards.
Zapis originalnih minijatura rezultat je Tamarina kušanja, a QR kod skeniranjem vodi do zvučnog zapisa. Tako Nota postaje prvi ocat na svijetu čiji okus se može osjetiti i prije samog kušanja, odnosno postaje multisenzorno iskustvo uživanja u autohtonom istarskom proizvodu. Skenirajte, poslušajte i odaberite najbolju notu koja zaokružuje simfoniju vašeg jela. Leggero? Forte? Andante?

Ivan Catalano, Sicilijanac po podrijetlu, već 25 godina naziva Novigrad svojim domom, predstavljajući više od polovine svog životnog puta. Od vođenja restorana do upravljanja turističkom agencijom, građevinskom tvrtkom i agencijom za nekretnine, njegov poduzetnički duh navigirao je kroz različite sektore. Ipak, usred burne karijere, pronašao je utjehu u svom osobnom skloništu, imanju koje je stekao kako bi stvorio oazu mira za obitelj i sebe i posvetio se svome hobiju proizvodnji octa.

Zahvaljujući potpori prijatelja i partnera, Ivan je odlučio podijeliti tu oazu s drugima. Njegov entuzijazam prema umjetnosti, eleganciji i uživanju odražava se u Tenuta Tre Terre, njegovom imanju koje je zamislio kao platno za te vrijednosti.
A njegova strast prema proizvodnji octa polako se pretvara u sofisticiranu istarsku priču o gastronomiji i tradiciji.

Srdele u savoru
sa Forte Bianco octom

Marinirani inćuni
u Leggero octu

Bruskete sa cherry
rajčicama dinstanim
u Forte Nero octu

Tuna tortilja
sa Andante octom

Novosti & Info

Ovdje ne samo da ćete pronaći najnovije vijesti o svijetu octa Note, već ćemo vam pružiti jedinstvenu perspektivu na različite vrste octa, recepte, i savjete kako iskoristiti ocat u svakodnevnom životu.

Zaronite duboko u svijet ovog čudesnog proizvoda, saznajte o najnovijim trendovima i otkrijte neograničene mogućnosti koje vam ocat Nota pruža!

image

Savršeni Poklon Paketi za Božić i Novu Godinu

Savršeni Poklon Paketi za Božić i Novu Godinu – Naši Octevi kao Elegantan Dar Tražite jedinstvene i elegantne poklone za Božić i Novu godinu? Naši vrhunski octevi predstavljaju savršen izbor…
image

Zigante Truffle Days

Ovog vikenda pozivamo vas na Zigante Truffle Days u Livadama, od 10 do 19 sati! Uživajte u bogatstvu istarskih delicija, od poznatog tartufa do našeg vrhunskog Nota octa. Zigante Truffle…
image

Tenuta Tre Terre i Nota Vinegar u emisiji “Fino i Vino”

Otkrijte Bit Izvrsnosti: Tenuta Tre Terre i Nota Vinegar u emisiji “Fino i Vino” U nedavnoj epizodi emisije “Fino i Vino,” predstavljeni su Tenuta Tre Terre i naš vrhunski proizvod,…